Crop Science Polska

Agrest

 

Agrest należy do tego samego rodzaju co porzeczka, jego owoce to niewielkie jagody. Zależnie od odmiany kolor skórki może być zielony, żółty a nawet czerwony. Agrest uprawiany jest do przetwórstwa i na świeże spożycie. Rośliny przystosowane są do uprawy w klimacie umiarkowanym, wymagają żyznych gleb oraz lekko kwaśnego pH. Agrest wcześnie rozpoczyna wegetację a jego kwiaty są wrażliwe na wiosenne przymrozki. Dużą zaletą towarowych upraw agrestu jest możliwość zbioru kombajnowego. Najważniejszą chorobą jest amerykański mączniak agrestu.

Produkty w uprawie

Deklaracja zgody na stosowanie “cookies”

W celu ulepszenia Twoich doświadczeń z korzystania z naszego serwisu internetowego, chcemy analizować Twój sposób zachowania na naszej stronie poprzez stosowanie “cookies”. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości wyrażenia, lub wycofania w dowolnym momencie Twojej zgody na stosowanie “Cookies” zawarte są w naszej “Polityce prywatności”.
;