Crop Science Polska

Uprawy warzywnicze

Odmiany warzyw

Przeczytaj, czym charakteryzują się poszczególne rodzaje warzyw

Do pobrania

Warzywa

Rośliny zielne, uprawiane w gruncie lub pod osłonami. W diecie człowieka warzywa są głównym źródłem witamin, antyoksydantów i błonnika. Ze względów użytkowych są dzielone na grupy takie jak: kapustne, cebulowe, liściowe, korzeniowe czy strączkowe. Przez wzgląd na dużą zawartość wody w swoich organach , płytki system korzeniowy i dużą powierzchnię części nadziemnej warzywa mają wysokie wymaganie wodne, pokarmowe oraz glebowe. W Polsce do najczęściej uprawianych warzyw należy cebula, kapusta i marchew.

Produkty w uprawie warzyw

Skontaktuj się z doradcą

Masz pytania dotyczące uprawy ogrodniczych. Skontaktuj się z naszym doradcą.

Deklaracja zgody na stosowanie “cookies”

W celu ulepszenia Twoich doświadczeń z korzystania z naszego serwisu internetowego, chcemy analizować Twój sposób zachowania na naszej stronie poprzez stosowanie “cookies”. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości wyrażenia, lub wycofania w dowolnym momencie Twojej zgody na stosowanie “Cookies” zawarte są w naszej “Polityce prywatności”.
;