Crop Science Polska

Informacje

Kategorie

Uprawa

Tagi

choroby jęczmienia, odmiany jęczmienia, szkodniki jęczmienia, uprawa jęczmienia, chwasty w jęczmieniu

Jęczmień jary

 

Jęczmień jary ma krótki okres wegetacji. Gleba pod jego uprawę powinna być przewiewna i ciepła. Niskie temperatury hamują wschody jęczmienia. Ze względu na wykorzystanie wyróżnia się dwa typy odmianowe: paszowe i browarne. Jęczmień browarny ma wyższe wymagania glebowe a także poprzez nawożenie można modyfikować jego wartość technologiczną. Jęczmień jary należy do grupy roślin bardzo podatnych na zachwaszczenie.

Deklaracja zgody na stosowanie “cookies”

W celu ulepszenia Twoich doświadczeń z korzystania z naszego serwisu internetowego, chcemy analizować Twój sposób zachowania na naszej stronie poprzez stosowanie “cookies”. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości wyrażenia, lub wycofania w dowolnym momencie Twojej zgody na stosowanie “Cookies” zawarte są w naszej “Polityce prywatności”.
;