Crop Science Polska

Informacje

Kategorie

Uprawa

Tagi

choroby grzybowe marchwi, chwasty w marchwi, szkodniki marchwi, uprawa marchwi, uprawa warzyw

Marchew

 

Roślina korzeniowa z rodziny selerowatych. Plon główny stanowią korzenie spichrzowe bogate w β- karoten. Marchew ma niskie wymagania cieplne i umiarkowane wodne. Temperatura w zakresie 15-21⁰C zapewnia najlepsze wybarwienie i najwyższą zawartość cukrów. W uprawach towarowych marchew uprawiana jest na redlinach co umożliwia powstawanie kształtnych korzeni. Marchew może być długo przechowywana.

Produkty w uprawie

Deklaracja zgody na stosowanie “cookies”

W celu ulepszenia Twoich doświadczeń z korzystania z naszego serwisu internetowego, chcemy analizować Twój sposób zachowania na naszej stronie poprzez stosowanie “cookies”. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości wyrażenia, lub wycofania w dowolnym momencie Twojej zgody na stosowanie “Cookies” zawarte są w naszej “Polityce prywatności”.
;