Crop Science Polska

Informacje

Kategorie

Uprawa

Tagi

warzywa, uprawa warzyw, uprawa pora, ochrona pora, szkodniki pora, choroby pora

Por

Nazwa łacińska: Allium ampeloprasum L.

Roślina należąca do podrodziny czosnkowych. Skrócona łodyga tworzy piętkę a częścią użytkową są liście nazywane łodygą rzekomą. Por ma niskie wymagania temperaturowe i wysokie wymagania wodne. Ma długi okres wegetacji. W Polsce uprawiane są trzy rodzaje odmian: wczesne, średnio-wczesne i późne, które mogą zimować w gruncie.

Produkty w uprawie

Deklaracja zgody na stosowanie “cookies”

W celu ulepszenia Twoich doświadczeń z korzystania z naszego serwisu internetowego, chcemy analizować Twój sposób zachowania na naszej stronie poprzez stosowanie “cookies”. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości wyrażenia, lub wycofania w dowolnym momencie Twojej zgody na stosowanie “Cookies” zawarte są w naszej “Polityce prywatności”.
;